Afscheid nemen

En bij de magische leeftijd van 4 jaar hoort helaas ook afscheid nemen. Afscheid van een mooie tijd op het kinderdagverblijf.

3 jaar en 9 maanden geleden bracht ik haar voor het eerst er naar toe. Het lijkt gisteren en ik vond het vreselijk. Ik voelde mij een ontaarde moeder want wie brengt nou een baby van 12 weken naar de creche. Ze is nog zo klein. En ja, daar zijn best wat traantjes gevloeid. Gelukkig had ik al snel in de gaten dat de leidsters geweldig waren en dol op Michelle. Ik was en ben, dan ook blij dat ik het gedaan heb. Michelle is er misschien zelfs wel een beter kind van geworden. Ze heeft leren delen, zichzelf vermaken, zelfstandig worden en natuurlijk veel vriendjes en vriendinnetjes. Heel veel buiten gespeeld en zomers werden de opblaasbadjes gevuld en konden ze lekker met water knoeien. De gezellige zomerfeesten, Sinterklaas en kerstfeest. Allemaal leuk en gezellig.

En gisteren was de laatste dag. We hadden Pooh Lucky Packets als afscheidscadeautje voor de kinderen en voor de leidsters had ik mokken laten maken met een foto van Michelle.

Aan het eind van middag zijn Pat en ik haar samen op gaan halen en was het moment van afscheid nemen echt daar. Michelle had er niet echt moeite mee. Ik vraag me ook af of ze het wel helemaal beseft. Maar voor mij was het toch wel flink slikken. De leidsters waren allemaal zo lief en we hadden ook altijd leuk contact. Gelukkig hebben we Hyves nog, maar dat is toch anders.

Lieve Sanne, Miranda, Farzanh, Mariska en Patricia bedankt voor alles! Jullie zijn top!

2 Responses to “Afscheid nemen”

  • Herkenbaar! Hier zit het afscheid nemen er ook aan te komen. 31 december is Sven z’n laatste dag op het kinderdagverblijf. Pfff … zijn die jaren snel gegaan he?

  • Eigenlijk zou een baby vanaf 1 jaar daar terecht moeten kunnen, en geen dag eerder. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

    Wat vliegt de tijd ook he!

Leave a Reply

Archief