Boos

Volgens mij heeft iedereen wel zo’n buurvrouw die zich overal mee bemoeit en niets anders te doen heeft dan de buren in de gaten houden. Wij dus ook, helaas.  En over het algemeen denk ik “ach, laat maar” maar ze heeft het voor elkaar. Ik ben boos! En als ze slim is, laat ze zich de komende dagen of misschien wel weken niet zien. Ik ben er klaar mee!

Wat is er gebeurd?
Wij hebben voor de flat een grote container staan waar de bewoners hun vuilniszakken in kunnen gooien. De wordt geleegd op dinsdag en vrijdag. Voor de vuilnisman is de stoep verlaagd, met een gele streep en een bord verboden te parken met de toevoeging op dinsdag en vrijdag tussen 8.00 en 10.00 uur. Buiten deze tijden mag je er dus gewoon parkeren. Gisteravond kwam ik uit kantoor en parkeerde mijn auto half langs de gele streep. Het was het enige plekje, maar vrijdagochtend vertrek ik rond half 8 weer naar kantoor, dus geen probleem. Nou daar dacht onze zeurbuurvrouw heel anders over. Van Pat hoorde ik dat ze had aangebeld om te melden dat ik mijn auto daar gezet had en dat daardoor de container niet geleegd zou worden. Pat heeft haar even uit de droom geholpen door te melden dat ik de volgende ochtend om half 8 alweer weg was en dat er dus geen probleem was. En dat als ik ‘m er niet gezet had een ander het wel gedaan had. Er volgde nog wat gemopper en dat zij toch vond dat ik mijn auto weg moest halen. Nou niet dus!! En dat allemaal via de intercom want tjsa, je moet natuurlijk niet rechtstreeks de confrontatie aangaan en naar 3 hoog lopen is natuurlijk ook te ver op haar leeftijd.

Vanmorgen ben ik om 5 over half 8 vertrokken en er was in geen velden of wegen een vuilniswagen te zien en ook niet eerder door de straat gegaan.

Vanmiddag kwam ik thuis en in de brievenbus lag een briefje van de bewuste buurvrouw.

Fijn dat jullie de auto weggehaald hebben. De container is nu niet geleegd met eventuele narigheid tot gevolg.

Een andere keer toch maar doen.

Groeten, mevrouw vW

Het is dat ik met Michelle was, maar anders was ik toch echt verhaal gaan halen. En geloof me, dat had niet mals geweest. Ik was en ben echt woest. Want men mag mij best aanspreken op mijn gedrag. Ik ben niet heilig, maar spreek mij niet aan op iets wat ik echt niet fout gedaan heb. Van onrecht word ik erg boos. En niet allen bij mijzelf, maar ook als anderen onrecht wordt aangedaan.

Ik hoop dan ook oprecht dat ze zich de komende dagen niet laat zien, want ze krijgt echt de wind van voren van me.

Stomme tr..

6 Responses to “Boos”

 • Wat een irritant mens zeg, bah… 🙁

 • Volgens mij is dit echt iets dorps hoor, tpisch Loosduins. Ik begrijp precies hoe je je voelt. Zullen we ruilen met mijn buurman? Die houdt van achter het raam de straat in de gaten en belt aan als onze/een auto te dicht (minder dan een meter!) bij zijn auto staat.

  Gele balkons toch? Ik stuur mijn vrienden uit Culemborg wel ff langs 🙂

 • Oh zo’n etter hebben wij hier ook baaaaaaaaaaaah

 • Nathalie:

  Wat beláchelijk! ‘k Kan me je woede goed voorstellen!

 • Ik zou er ook de smoor in hebben hoor!

  Wij hebben ook wel zoiets: bij mijn huis voor staan altijd de containers. Ik kan dus lang niet altijd mijn auto voor huis zetten, omdat de containers aan de weg moeten.
  Af en toe, als iemand zijn container niet weghaalt maar gewoon voor mijn huis laat staan, plak ik er een briefje op met de vraag of ze in het vervolg zo snel mogelijk na het legen, de container weer achter hun huis willen zetten.

  Vooral bij de groene container vergeten mensen het nogal eens.
  En anderen zetten hun auto wel eens voor mijn huis terwijl de containers de volgende dag geleegd worden. Niet handig.

  gelukkig nooit echt ruzie/ woorden met iemand erover gehad. Maar wat niet is, kan nog komen..

  Succes met je buurvrouw!

 • Bah wat een naar mens zeg. Te belachelijk voor woorden.

Leave a Reply

Archief