Buurvrouw, the story continues…..

Gisteren kwam Pat de bewuste buurvrouw tegen op portiek. Na een enige aarzeling kwam er een goedemorgen, terwijl het toch echt middag was. Pat reageerde hierop met “ik zou eerst maar eens me excuses aanbieden”. Waarop zij verontwaardigd riep  “IK!”. “Ja, jij”. Daarna liep hij verder naar boven.

Vanavond ging om 8 uur de bel. En daar stond ze. Ze wilde toch even praten want ze vond het vervelend als mensen op het portiek zomaar langs elkaar heen liepen. Of ze even binnen mocht komen in plaats van in de deuropening. Vooruit, dat mocht. Ik was wel benieuwd wat ze te melden had. Ze zei dat ze kwam naar aanleiding van de opmerking van Pat. Ze zag niet in waarom ze haar excuses moest maken en begon mij gelijk de les te lezen op een toon waar de honden geen brood van lusten. Naar mij werd niet geluisterd. En toen brak er iets. Ik heb haar op venijnige toon te kennen gegeven dat ik hier niet van gediend was in mijn eigen huis en daar achteraan “en nu mijn huis uit!”.

En al mopperend is ze vertrokken.

Ik zal er in elk geen seconde van wakker liggen. Ik ben er klaar mee.

2 Responses to “Buurvrouw, the story continues…..”

Leave a Reply

Archief