Kerstdiner

Vanaf had Michelle haar eerste echte kerstdiner op school en dat is natuurlijk wel een hele spannende gebeurtenis. De hele middag vroeg ze of ze al weg moest en of ze haar jurkje en nieuwe laarzen al aan moest doen. Ze kon duidelijk niet wachten. Dus ondanks dat we pas om 6 uur verwacht werden, vond ik het om half 5 goed dat ze haar jurkje aan ging doen.

Om 10 over half 6 gingen we richting school. Eigenlijk nog steeds te vroeg want het is nog geen 5 minuten lopen, maar dan kon ze misschien even uitrazen op het schoolplein. Maar van uitrazen kwam niks want er stond een echte kerstman bij de ingang. En die maakte indruk. Zoveel indruk dat ze veilig mijn hand vast hield.

En toen was het 6 uur en mochten we naar binnen. Op de gang stond een heel buffet met allemaal lekkere dingen meegebracht door de ouders. De klas was heel gezellig versierd met allemaal lampjes en natuurlijk de kerstboom. Huppelend ging ze naar binnen. Ze had niet eens meer tijd voor kus. En toen moesten we weg. Om half 8 konden we haar weer halen en dus hebben wij het er even van genomen en zijn bij Mondriaan gaan eten.

Om kwart over 7 kwamen we het schoolplein op. Alle kinderen stonden op het schoolplein te dansen op het geweldig band die kerstliedjes speelde. De kleuters liepen rond in een kring. Ze genoot! En had geen oog voor ons.

Toen het half 8 was gingen de kleuters keurig op rij weer naar binnen waar wij haar netjes in de klas op konden halen. Het buffet was omgetoverd tot een slagveld maar als je al die blije gezichtjes zag wat het duidelijk een succes. Bij het weggaan kregen ze nog een kerstsokje met een chocolaatje en konden we naar huis.

Kerstdiner

Veilig naast de juf (witte jas) naar de band luisteren.

2 Responses to “Kerstdiner”

  • Ron:

    Lekker dat ze het zo naar haar zin heeft op school! En vind je het niet ook een beetje gek idee dat ze nu ook een eigen “sociaal leven” heeft waar jullie maar zijdelings bij zijn betrokken? Dat had ik destijds een beetje met onze jongens. Wel leuk en soms spannend maar je merkt wel ineens dat er een andere “levensfase” is aangebroken…

  • Wat leuk dat ze het zo naar haar zin heeft gehad.

Leave a Reply

Archief